lauantai 19. lokakuuta 2013

Kivikova paluu arkeen.

Paluu seitsemännestä taivaasta arkeen oli oletettua pehmeämpi, toki taas tein sen virheen, että innostuin ja treenasin likaa, toki vain yhden toiston liikaa, mutta sekin on siis jo aaaivan liikaa.. Onnekseni voin todeta, että olen koiran kouluttajana niin paljon kasvanut, että osaan jo melko varhaisessa vaiheessa huomata tehneeni taas innostumis virheen. 

Muutaman kerran myös tehnyt oikein ja lopettanut treenin tarpeeksi ajoissa, tokokokin saataisi onnistua pitkäjänteisellä lyhytkestoisella treenillä. Pakko kyllä myöntää, että olen tokon suhteen todella laiska paskiainen, ei koirankaan kiinnostus riitä jos itsellä ei riitä, se on vain fakta...

No treenit ovat jokatapauksessa menneet hyvin, tai sanottaisiinko tavallisesti.. Osataan ihan kivasti, ja hertta tekee innolla, oli muuten karvojen lähdön jälkeen hauskat treenit, kun tuolle pikkutikulle on tullut 10% enemmän vauhtia! Näköjään kuitenkin tarvitsee hieman käännöksiä ja hyppyjä opetella uudelleen, kun ilman vastus onkin eri. Ferrari kääntyileekin omaksi yllätyksekseenkin aivan miten sattuu, muutaman kerran meinannut törmätä myös esteeseen tämän takia. 

Pelastuskoira harrastus on vienyt myös minut mennessään hyvin tiukasti, olen nyt treenannut herttalle kosketuskepin kosketuksen ja sen että hertta käy koskettamassa keppiä häiriöissäkin toisen ihmisen luona ja tulee minun luokseni palkattavaksi. 

Myös näyttöä olen alkanut opettamaan, eli sitä että hertta käy aluksi maahan alustan päälle. 

Myös rullan kanssa olemme aloittaneet harjoitukset. Hertta ottaa norjalaisen rullan helpommin ja mielummin suuhunsa, kuin i-rullan joten pitää vielä hieman miettiä ja tehdä kehitys työtä, rullan eteen kumpi se rulla sitten tulee olemaankaan. 

Sain treenisuunnitelman tekemiseen häly-koira Ritan omistajalta ja ohjaajalta Nooralta. Siinä on kyllä aivan upeasti yhteen toimiva pari! Toivottavasti toimitaan joskus hertan kanssa samalla tavalla yhteen. 

Muutaman viikon päästä pääsen Vappu Alatalon motivaatio klinikalle hertan kanssa, sieltä toivon saavani oppia
Koirani palkkaamiseen ja motivointiin. Aion myös (kunhan aika on sopiva) mennä samaisen kouluttajan hyppytekniikka koulutukseen, koska mielummin maksan paljon opista jota voin käyttöä myös muilla tulevaisuuden koirilla, kun se että ihmettelen miksi koirani hyppää väärin ja on jumissa. 

Seuraava suunnitelma onkin tuon klinikan lisäksi mennä dobo kurssille, opettelemaan hertan kanssa jumppa liikkeitä. Olen pitkään haaveillut dobosta, ja nyt Vihdoin kalenteriin näyttäisi auenneet sille kolo. Myös Paavo tulee saamaan saman opetuksen. 

Mielessäni on pyörinyt pitkään cockereiden piiristä aihe joka on se, että aina sillointällöin tulee tämä sama aihe esiin, että eritellään ja anteeksi pyydellään sitä, että koira on show linjainen, oli hapsut tai ei se on cockeri, itse en tästä pidä tavasta juurikaan innostu, koska itse jokainen tekee valinnan ja ottaa oman mieltymyksensä ja tarpeidensa mukaisen koiran, sitten vain elät sen asian kanssa. Piste. 

Ihan yhtä lailla Taneli harrastaa metsästystä/treenaamista metsästystä
Varten, vaikka Paavo on show linjainen. En ole ikinä törmännyt Paavon kohdalla siihen, että meiltä evättäisiin pääsy treenaamaan linja eron takia, aina on päässyt mukaan, ja kun kehtaa kysyä, on saanut myös oppia osakseen, suuri kiitos tästä kuuluu etenkin Ulla-Marjalle, toki myös muille suuri kiitos! Eikä meidän perheessä ainakaan valiteta siitä mitä koira ole, vaan käytetään hyväksi se mitä se on ja eletään ja treenataan sen mukaisesti. ;) 

Nyt pantojen maailmaa!! Olen odottanut tämän pannan saamista, ja vihdoin uskalsin sen tilata! Pannasta ei tullut sellainen kuin oltiin Designdogin Johannan kanssa suunniteltu, mutta mutta, se on juuri ja vain hertan panta, ja niin upea, etten kestä! Hertan kaulassa, tuo panta heräsi oikein eloon, ja minusta on aika upeaa, että Johannalla on tässä tullut tehdessä jos uskallan sanoa intuition johdatus, eli panta on muodostunu hertalle, siksikin se on niin upea, panta valmistui samana päivänä, kun sain hertan paperit postissa ja vaihdettua hertan virallisesti omiin nimiini. Joten sen merkitys on minulle suuren suuri, ja hertta on myös virallisesti minuun! 


Kalju hertta ja Designdogin ihanuus <3 

Kiitos taas kerran taiteilijalle upeasta työstä.

Viimeinenkin pentu lenti pesästä ja olen saanut ihania terveisiä kodeista, kaikilla menee hyvin. tsemppiä kaikille pennelien omistajille! 

Tämä teksti meni kiittelyksi, mutta sitä en osaa edes sanoin kuvata, kuinka suuri merkitys sillä muiden harrastajien neuvoista ja avusta on tällaiselle märkäkorvalle ollut ja varmasti tulee olemaankin. 

Terkuin, Sari