maanantai 4. marraskuuta 2013

Yksi Sputnik kiitos.

Viikko on ollut yhtä hullunmyllyä! 

Lähdetään vaikka liikkeelle keskiviikon treeneistä. Radasta tehtiin mustat pisteet, ensin kolmessa osassa, oli muuten todella haastava, kuten näkyy, kokoajan kohtia jossa ohjauksen on oltava niin vahva, että koira ei esim. Alun putkeen humahda, vaikka se suoraan edessä onkin. 

Meidän ryhmässä olevalle beecee nartulle häiriö oli liikaa ja tämä kaksi kertaa ilmestyi suoraan hertan eteen kesken hypyn, hertta jatkoi suoritusta uskomattoman upeasti. Mutta tämä "vierailu" kostautui sputnikkeina, hertta siis otti todelliset hatkat, yhtäkkiä lähtöpaikalla ei ollut koiraa ja sen jälkeen kohta juokseekin pitkin kenttää
Cockeri, sheltti ja bc.... 

Tästä huolimatta treeni meni hyvin ! 

No kerrankin voin sanoa, että siinä ei ole ongelmaa!! Kaikki meni kuin strömssössä! Hertta kääntyi hyvin, kuunteli ohjaukset hyvin, minä osasin!  Sitä fiilistä ei vain voita mikään! 

Torstaina tavattiin Vappu Alatalo, siinä on ylsi minun idoleistani, menin motivaatioklinikalle, mutta sainkin hieman erilaista apua, ja paljon ymmärrystä hertasta ja meidän yhteisestä tekemisestä. Oltiin 15min aikaisessa, odotettiin sisällä hallissa Vappua n. 15min 

5min alku odotuksesta toisella puolella hallia joku treenasi, hertta (tietysti) haukkui. Toisten treenit loppui, hertta jatkoi haukkumista, tyhjä Agi halli, eikä mitään tapahdu...olivat taas kuumakallelle liikaa. Vapun vinkeillä saimme hertan lopettamaan haukkumisen, muutamiksi hetkiksi kerrallaan. Samalla saimme juteltua alku tilanteen ja samalla sain työkaluja (kokeilun kautta, kuinka saan hertan vireystilan laskettua) motivaatiossa ja motivoinnissa ei ole vikaa ja meidän leikkikin on kuulemma vallan hyvällä mallilla. 

On kiva saada kuulla ammattilaiselta, samat asiat jotka on itse miettinyt. Kuten se, että hertta on kuumakalle jolla palaa käämit nopeasti, varsinkin jos sitä hertan tarjoamaa motivaatiota ei heti käytetä. 

Palloleikki on hertalle virettä laskeva, mutta mieluisa leikki.
Sitä kokeilin perjantain tekniikka treenissä, ja se toimi hyvin!! Sain pidettyä hertan mielen tilan sopivana työn tekoon eikä hertta päässyt kiihtymään siihen tilaan, että tapahtuu sputnikit.. 

Myös se ajatus joka on epäreilun tuntuinen, mutta totta tuli todettua todeksi, hertan toko ura on saavuttamaton haave, koska hertalla ei vain ole tarpeeksi pitkäjänteisyyttä ja sietokykyä sellaiseen, kokeilemme siis rally tokoa joskus vuosien päästä. 

Maaliskuussa aloitamme Vapun hyppytekniikka kurssilla. Ja sain tehtäväksi laihduttaa herttaa 1.7kg nyt jäljellä on enää 1.5kg 

Saimme myös tänään fysioterapeutin luona ohjeita painon pudotukseen ja kuntoiluun :). Hertan koko selkäranka oli tukossa, joten mennään ensiviikolla uudestaan ja sitä seuraavalla myös. 

Sen jälkeen alkaa vesiallas treeni 2x viikossa kuurina. Eli aletaan rakentamaan lihasta, kunhan ensin olisivat jumit kunnolla auki.

Hertta on luonnollisesti, melko väsy käsittelyn jälkeen. Saatiin tällä kertaa vain venyttely ohjeita. Ensikerralla tulee kuulemma myös muita ohjeita. Sitä odotellessa. 

Rahan menoa ei voi estää, mutta mielummin valitsen hyvinvoivan parhaan ystävän. 

Tällaista viimeviikolla ja tämän viikon alkuun. 

Kivaa viikkoa kaikille!